Recept van de dag

By : | 0 Comments | On : 09/08/2014 | Category : Hooftgerechten, Pasta

Recept van de dag

Recept van de dag; verras je gezin met dit eenvoudige cannelloni recept!

Recept van de dagZelfs bij de meest gerenommeerde sterrenchefs durft de verveling weleens toeslaan! Lekker koken hou je dan ook spannend door regelmatig wat nieuws te proberen. Denk zo maar aan dit recept van de dag; aan de hand van dit cannelloni recept plaats je in een handomdraai een overheerlijke Italiaans ovenschotel op tafel waar het hele gezin van kan smullen! Het grote voordeel aan dit cannelloni recept? Dit recept van de dag is gebaseerd op de traditionele manier waarop de Italiaanse pastameesters zelf dit cannelloni recept bereiden. Het spreekt dan ook voor zich dat dit cannelloni recept niemand onberoerd zal laten! Haal onmiddellijk de nodige ingrediënten in huis voor dit recept van de dag!

Recept van de dag; cannelloni recept met tomatensaus en varkensgehakt!

Alles dat je nodig hebt om dit recept van de dag klaar te maken, vind je in het lijstje hieronder. Let wel; niet iedereen is even dol op varkensgehakt. Dit cannelloni recept kan je ook probleemloos bereiden met runds- of lamsgehakt. Dat is net een van de leukste aspecten aan dit cannelloni recept. Of je volgt de traditionele bereiding, of je volgt je buikgevoel. Zie je het zo niet zitten om al die tomaten te wassen en fijn te snijden? Dan kies je toch gewoon voor een kilo gepelde tomaten in blik voor dit recept van de dag!

Ingrediënten recept van de dag

  • 20 cannellonistaafjes. Dit cannelloni vertrekt met staafjes die je klaar in de winkel kan kopen. Wil je graag een extra uitdaging toevoegen aan dit recept van de dag? Maak dan je pasta zelf!
  • Saus: Drie el (olijf)olie, een ui, twee teentjes look, een kg tomaten, een tl gehakte oregano, basilicum, 1 groentebouillonblokje, zout, peper
  • Vulling: 300gr varkensgehakt, een ei, 40gr Parmezaanse kaas (geraspt), peper en zout
  • Afwerking: 100gr Parmezaanse kaas (geraspt)

Cannelloni recept

Bereidingswijze recept van de dag

    • Saus: Verwarm de olie en fruit de ui en de look. Voeg de gepelde tomaten toe en laat het geheel twintig minuten sudderen. Je kan nu al wat peper en zout toevoegen om dit cannelloni recept op smaak te brengen. Vergeet niet; de saus mag best lopend zijn! In dit recept van de dag gaart de pasta immers in de oven. Extra smaak toevoegen aan dit cannelloni recept? Voeg een groentebouillonblokje en fijne stukjes basilicum en oregano aan je saus toe!
    • Vulling: Meng het gehakt met de kaas en het ei. Doe de vulling in een spuitzakje en vul de cannelloni stevig op. Met dit cannelloni recept wordt Italiaans koken een eitje!
    • Afwerking: Neem een stevige ovenschaal en bedek de bodem met tomatensaus. Vul de schaal met de cannelloni en giet de rest van saus over de pasta uit. Zorg ervoor dat de cannelloni mooi ondergedompeld zijn. Strooi de Parmezaanse kaas rijkelijk over de schaal en plaats het gerecht veertig minuten in een hete oven (180 graden).

Dit recept van de dag kan je eens zo makkelijk bereiden als je de pasta in dit cannelloni recept even de tijd geeft om de saus te absorberen voor de schotel de oven in gaat! Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *