Gezonde maaltijd

2018-02-06

Lekkere voorgerechten en een gezonde maaltijd? Geen probleem in de Italiaanse keuken!

Hobbykoks beweren weleens dat je kwaliteiten als chef staan of vallen met de voorgerechten die je presenteert. Nu de nadruk meer en meer valt op gezond voedsel, maken voedzame en lichte voorgerechten steeds vaker deel uit van een evenwichtige en gezonde maaltijd. Ben je zo op zoek naar lichte voorgerechten die je makkelijk kan gebruiken om een gezonde maaltijd in te leiden? Steek dan eens je licht op bij de vele voorgerechten die de Italiaanse keuken rijk is. Aan de hand van eenvoudige en kleurrijke producten vind je zo vast een geschikt gerecht om als eerste gang van jouw gezonde maaltijd te gebruiken. Had je al wat in gedachten? Waarom ga je niet voor voorgerechten op basis van parmaham en biologisch geproduceerde meloen; een onbetwiste klassieker uit Zuid-Europa! Sterker nog, je kan een hele gezonde maaltijd makkelijk afstemmen op een geslaagde combinatie tussen vlees en fruit of andere vruchten.

Gezonde maaltijd

Een gezonde maaltijd; voorgerechten met vlees en fruit!

Voorgerechten die vertrekken van een fruitbasis zorgen voor de nodige verfrissing op warme zomerdagen. Vanaf het moment dat de eerste zomerdagen zich aankondigen, kan je op zoek gaan naar mooie rijpe meloenen. Dergelijke vruchten toveren eenvoudige voorgerechten simpelweg om tot culinaire hoogstandjes vol broodnodige vitamines.

Parmaham met meloen en porto: Ingrediënten 

  • Een cavaillonmeloen
  • 250 gr parmaham
  • Vier eetlepels rode porto
  • Druiven
  • Pijnboompitten

Benieuwd hoe je een gezonde maaltijd op tafel plaatst met slechts enkele ingrediënten? Lees snel verder!

Bereiding

  • Snij de meloen doormidden en verwijder alle zaadjes. Werk je vaker met fruit of vruchten in voorgerechten? Let er dan goed op dat je geen zaadjes meegeeft op het bord.
  • Snij de meloen in plakjes en verwijder het vruchtvlees zorgvuldig van de schil. Je gezonde maaltijd is bijna klaar.
  • Wikkel de plakjes parmaham rond de meloen en plaats ze per twee of drie op het bord. Voeg gerust wat druiven toe aan deze gezonde maaltijd voor een extra kleurrijk effect.
  • Rooster de pijnboompitten even in een hete pan en strooi ze mee over het bord.
  • Gebruik je porto in voorgerechten? Dan heb je een keuze! Serveer het drankje in een glaasje of besprenkel je bord met het goedje. Dankzij de antioxidanten past porto perfect bij een gezonde maaltijd!

Gezonde maaltijd

Heerlijke voorgerechten als begin van een gezonde maaltijd hoeven helemaal niet veel tijd en geld te kosten. Hou je niet bepaald van parmaham? Pas je gezonde maaltijd dan aan naar je eigen wensen. Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *