Pasta met garnalen

2018-02-06

Pasta met garnalen

Mensen die van garnalen houden en ook graag Italiaans eten, zullen hoogstwaarschijnlijk al wel eens Pasta met garnalen hebben gegeten. Dit gerecht kan erg lekker zijn, maar dat is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van je smaak en wat voor ingrediënten er in de pasta worden gebruikt.

Wat heb je nodig voor het maken van een heerlijke pasta met garnalen?

  • 300 gram diepvriesgarnalen. Je kunt deze eigenlijk overal kopen. Wil je echt lekkere garnalen? Deze kun je tegenwoordig ook online bestellen bij webshops zoals Pasta Met Garnaalwww.gambashop.nl.
  • Olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1,25 dl slagroom
  • 1 klein bosje peterseli
  • 200 gram verse pastalinten
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

Pasta met garnalen

Allereerst moet je kiezen welke pasta je wilt gebruiken. Er zijn namelijk meerdere soorten lint-vormige pasta. De meest bekendste lint-vormige pasta’s zijn tagliatelle en fettuccine. Daarnaast heb je ook nog pappardelle, wat een bredere vorm van lint- pasta is. Wanneer je in Italie zelf op zoek gaat naar verse pasta’s zul je waarschijnlijk nog enkele andere varianten tegenkomen. Je kunt de pasta tegenwoordig in de supermarkt vers kopen, je zou het ook zelf kunnen maken. Wil je een bepaalde ‘homemade look’ aan de pasta geven, dan kun je ook verse vellen lasagne pasta pakken en deze in repen snijden.

Voorbereiden

Haal eerst de garnalen uit de diepvries en laat ze het beste ontdooien in de koelkast. Daarna kun je verder met andere voorbereidingen zoals het pellen van de knoflook en deze vervolgens in dunnen plakjes te snijden. Ook de peterselie kan gewassen en gedroogd worden. Breek daarna de stelen af en snijd de peterselie goed fijn.

Bereiding

penne
Zet een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en kook vervolgens de pasta goed gaar. Voor de garnalen kan men het beste een koekenpan met ruime openstaande rand gebruiken. Verhit de olie in de pan en voeg de garnalen toe. Roer deze regelmatig om, totdat ze roze kleuren. Neem de garnalen vervolgens uit de pan en fruit vervolgens de knoflook ongeveer 1 minuut in de pan. Zorg ervoor dat de knoflook niet verkleurd. Vervolgens schenk je de room erbij en zorgt ervoor dat het geheel begint te koken. Daarna kan de peterselie worden toegevoegd. Voeg daarna de garnalen weer toe aan de room en zorg zorg ervoor dat de pasta beetklaar is. Wanneer de pasta klaar is kan deze worden afgegoten en kan het aan de roomsaus met grote garnalen worden toegevoegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *