Zelf pasta maken

2018-02-06

Zelf pasta maken; de Italiaanse keuken voor gevorderden!

In de keuken zijn er een aantal taken die je het gevoel geven dat je meer bent dan een doordeweekse hobbykok; zelf pasta maken is daar een van. Anno 2014 wordt zelf je pasta maken voornamelijk gezien als een intensieve en tijdrovende activiteit waar je allerhande hulptoestellen bij nodig hebt. Of dat klopt? Niet helemaal! Zelf pasta maken is niet bepaald moeilijk, maar je bent er wel even mee bezig. Ben je echter op zoek naar goedkope recepten om je voedselbudget wat te drukken; dan kan zelf pasta maken wonderen betekenen. Goedkope recepten met pasta kan je immers in een handomdraai aanvullen met thuisgemaakte pasta. Op die manier slaag je er met verve in om de totale kostprijs van verschillende goedkope recepten naar beneden te krijgen.

pasta maken

Goedkope recepten om pasta te maken?

Zelf pasta maken is de manier om tijdens lange en dure maanden de eindjes aan elkaar te knopen. Kies enkele goedkope recepten waarbij je huisgemaakte pasta kan gebruiken en je zal snel merken dat je budget langer op peil blijft. Vergeet ook niet om pasta in bulk te maken; zo heb je steeds verse deegwaren in huis en moet je niet naar de winkel rennen. Goedkope recepten maken het leven aangenamer!

Ingrediƫnten

  • Een halve kilo bloem.
  • Vijf eitjes

Dat is het! Meer heb je niet nodig als je zelf pasta wilt maken! Had je kunnen dromen dat goedkope recepten je zo weinig zouden kosten? Zelf pasta maken doe je wel met de juiste bloem; hou de verpakking goed in de gaten! Weet je niet wat kiezen? Ga voor erg fijne bloem.

Bereiding

  • Maak een hoopje van je bloem met een kuil in het midden.
  • Breek de eitjes en plaats de inhoud in het bloemkuiltje. Meng alles zorgvuldig met een vork. Zelf pasta maken is een leuke activiteit om met kinderen te doen.
  • Zodra het deeg vast wordt, kneed je het deeg tot een mooie massa. Voeg af en toe gerust wat bloem bij.
  • Je deeg is helemaal klaar wanneer je een stevige hoop hebt. Laat het deeg nu maar even rusten. Dit is een van die goedkope recepten waar je best wat werk aan hebt.
  • Nu kan je pastavormen maken. Rol het deeg uit om bijvoorbeeld ravioli te maken. Heb je een pastamolen in huis? Dan kan naar hartenlust andere vormen maken.

zelf pasta maken

Zelf pasta maken wordt wat aangenamer met een pastamolen; zo ben je niet geboden aan een vorm. Goedkope recepten vragen soms een extra investering, maar die verdien je op termijn makkelijk terug. Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *